Убезпечення

Карітас України прагне створити та підтримувати середовище, яке пропагує основну цінність людської гідності та запобігає домаганням, зловживанням та експлуатації своїх працівників, партнерів та бенефіціарів .
Ми очікуємо від персоналу мережі Карітасу України, включаючи членів правління, стажерів, волонтерів та відвідувачів, а також партнерів, постачальників, постачальників послуг та консультантів:

– Шанобливого ставлення до всіх людей, з якими вони контактують, активне запобігання домаганням, зловживанням та експлуатації у будь-якій формі, включаючи всі форми сексуальних переслідувань та торгівлю людьми, а також забезпечення того, щоб наші програми не завдавали шкоди громадам, в яких ми здійснюємо свою діяльність
– Заборонено сприяти чи допомагати іншому працівникові гуманітарних служб у домаганнях, зловживаннях та експлуатації, незалежно від того, чи такий працівник має відношення до Карітасу України чи ні.
– Зобов’язання повідомляти про будь-які факти, що викликають занепокоєння або підозру у домаганнях, зловживаннях чи експлуатації.

Для забезпечення дотримання найвищих стандартів, ми застосовуємо суворі правила та системи, які гарантують можливість нашому персоналу, локальним організаціям, партнерам, постачальникам послуг та членам громади повідомляти про переслідування та випадки побоювання про власну безпеку без застосування до них дій у відповідь . Усі повідомлення підлягають оперативній та ретельній оцінці, включаючи розслідування, а будь-яке обґрунтоване порушення наших правил призводить до дій у відповідь, які можуть включати припинення трудових відносин та повідомлення до відповідних місцевих органів влади.

Убезпечення:

– це відповідальність усіх організацій мережі Карітасу України, спрямована на те, щоб їх персонал та програми шанували та захищали гідність усіх людей та права – особливо дітей та вразливих груп дорослих – жити вільним від жорстокого поводження та заподіяння шкоди життям.

Для Карітасу України ця відповідальність є першочерговою, враховуючи те, що Убезпечення розглядається як невід’ємна частина завдань та цінностей Католицької Церкви, яка міцно вкорінена в нашій вірі в те, що кожна людина має унікальну цінність та створена в образі та подобі Божій.
Карітас України прагне створити та підтримувати таке середовище – як на робочому місці, так і в рамках реалізації наших проєктів
– яке пропагує наші основні цінності та запобігає зловживанням та експлуатації усіх, із ким ми взаємодіємо. Зловживання та експлуатація є серйозними проступками і, отже, є підставою для дисциплінарних стягнень, включаючи припинення відносин та, відповідно, повідомлення конкретним донорам та/або відповідним правоохоронним органам.
Аналогічним чином, Карітас України прагне співпрацювати лише з організаціями, включаючи партнерів, постачальників та постачальників послуг і консультантів, які також віддано відносяться до поваги гідності людей і однаково пильно ставляться до запобігання та протидії зловживанням та експлуатації.
Ви можете повідомити про випадок переслідування, зловживання або експлуатації, торгівлі людьми чи фінансових зловживань за допомогою встановлених каналів зворотного зв’язку:
Гаряча лінія прийому скарг 0800 406 506 (Пн-Пт 11:00 – 16:00)