Огляд ініціатив за жовтень 2023

На традиційній щомісячній зустрічі партнерів Продовольчого кластеру та засобів до існування ознайомилися та проговорили ініціативи за жовтень 2023 року в галузі продовольчої безпеки та підтримки засобами до існування в Полтавській області:

Аналіз рівнів допомоги: FSLC висвітлив рівень гуманітарної допомоги в різних районах та об’єми ресурсів. Найменше покриття в Лубенському районі та Кременчуцькому районі.

Організації, які забезпечують допомогу: Жовтень 2023 року: WFP (100% Life), Light of Hope (100% Life), Ukrainian Red Cross Society, Caritas Lubny, Caritas Poltava, NGO Believe in Yourself, ASB Deutschland, та TBpeopleUkraine.

Гуманітарна допомога в цифрах: 29,802 особи отримали продовольчу допомогу, 371 людей отримали гарячі обіди, та готові до споживання продукти отримали 8 осіб.

Підтримка життєвих ініціатив: За 2023 рік, 20,701 особа отримала підтримку у вигляді різноманітних ініціатив. У вересні 360 осіб отримали допомогу у формі сільськогосподарських грантів та необхідних інструментів, зокрема від MOM, ERC та Mercy Corp.

Робота громадських організацій: NGO “Visible Women” та NGO “Liderka” активно займаються підтримкою освітніх та соціальних ініціатив. “Visible Women” співпрацює з Entrepreneurship Development and Business Ideas Fund, а “Liderka” розглядає можливості розширення своєї діяльності.

Щиро висловлюємо подяку всім за спільні зусилля на шляху до покращення життя Полтавського регіону!