Тренінг для координаторів субнаціональних кластерів

З 12 по 14 грудня у столиці України відбувся захоплюючий тренінг для субнаціональних координаторів кластеру Продовольчої Безпеки та Засобів до існування. Участь у ньому взяли 13 координаторів з різних регіонів України, 4 представники національних хабів та національний координатор Продовольчого кластеру – Чарльз Гопкінс.

Захід був організований на високому рівні, на ньому виступили 9 висококваліфікованих спікерів з різних міжнародних організацій, таких як OCHA, FAO, WFP, IMMAP, UHF. Завдяки їхнім знанням та досвіду учасники отримали цінний інсайт в галузі гуманітарної координації.

На тренінгу були представлені чотири регіональні вузли: Східно-центральний, Північно-центральний, Західно-центральний та Південний хаб , кожен з яких мав свого обласного інформаційного менеджера. Спільні зусилля в цих регіонах дозволять ефективніше реагувати на гуманітарні виклики.

Також був присутній національний координатор КПБЗІ – Чарльз Хопкінс. Основною метою тренінгу було опанувати нові навички гуманітарної координації, поповнити знання про інші кластери та їх роль, ознайомитися із шляхами гуманітарного реагування у інших країнах.

Представниця благодійного фонду Карітас Полтава, Колісник Дарина успішно пройшла 3-денний курс та отримала 2 сертифікати: “Побудова кращого гуманітарного реагування на кризу в Україні” та “Навички локального координування”.

Учасники тренінгу поглибили свої знання в широкому спектрі тем, включаючи цикл гуманітарних програм, кластерну систему в Україні, управління інформацією, кластерний підхід та координацію, а також навички фасилітації. Чимало практичних вікторин, пізнавальних тренінгів, солодощів, кави та, звісно, фантастичних людей зробили цей тренінг незабутнім.