У Полтаві переселенцям роздають теплий одяг

За майже два місяці дії акції “Соціальний гардероб” у Полтаві роздали близько 10 тонн одягу та взуття переселенцям. Про це Суспільному розповіла керівниця проєктів благодійного фонду “Карітас Полтава”, який організував акцію, Алла Раковецька. За її словами, отримати люди можуть осінні та зимові речі.

Олена Міляєва обирала одяг для своєї півторарічної доньки. Жінка разом із родиною сім місяців тому приїхала з міста Дружківка Донецької області до Полтави.

“Одяг дитячий, взуття дитяче прийшли взяти, ще щось подивитися. Діти ростуть, їм більш потрібно, а ми, то вже в тому, що є. Прийшли на 10-ту годину, але вже черга була велика.Для дому ось знайшла лосини”, – говоритьжителька Донецької області Олена Міляєва.

Фото: Суспільне Полтава

Зимовий та осінній одяг безплатно роздають на території Сонячного парку у Полтаві. Роблять це представники благодійного фонду “Карітас Полтава” від 15 вересня. За цей час видали близько 10 тонн речей, каже керівниця проєктів благодійного фонду Алла Раковецька.

“Внутрішньо переміщені особи, які знаходяться в Полтавській області, можуть прийти вибрати одяг необхідний їм. Це і теплі речі, і речі для повсякдення. Ці речі, вони знаходяться в коробках. Людей багато, дуже важко знайти те, що необхідно. Наші дівчата можуть допомогти з розміром”, – каже Алла Раковецька.

Фото: Суспільне Полтава

Отримати можна речі для дорослих та дітей віком від 2 до 14 років. За теплими штанами для онука прийходили Олександр Малій із Харківщини.

“Ми прийшли отримати фінансову допомогу, а там просто почули оголошення, що будуть роздавати речі. А теплі речі, ви самі розумієте, зараз дуже доречні. Адже думаємо про зиму. Дещо вдалося взяти і собі, і онуку. Знаєте, коли навіть не знайшов те, що потрібно це не важливо, важливо те, що ти комусь потрібен. Що про тебе хтось турбується”, – розповідає житель Харківської області Олександр Малій.

Фото: Суспільне Полтава

Наші працівники фасують окремо чоловічі, жіночі речі. Наприклад, шарфи, дитячі панчохи, весняні, зимові куртки і так далі. Речі нам надходять від інших організацій з-за кордону. Тобто від наших партнерів, які також долучаються, надають речі. А також є просто з закордону звичайні люди допомагали, фасували і передавали в Україну”, – говорить заступниця керівника проєктів благодійного фонду “Карітас Полтава” Оксана Корольова-Боцко.

Узяти речі можна щочетверга з 10-ї до 12-ї години. Акція триватиме до того часу, поки їм надаватимуть речі партнери та благодійники.