День ментального здоров’я

Щорічно 10 жовтня у всьому світі відзначається День ментального здоров’я. Через маскотерапію учасники Дня психічного здоров’я вчилися чесно відповідати на запитання “Ти як?”.

Маскотерапія є унікальним видом арт-терапії, що дозволяє спроектувати глибинні внутрішні переживання людини на маску.

Вона сприяє відновленню гармонії між реальністю і своєю підсвідомістю. Кожна людина хоч раз у своєму житті «одягала» ту чи іншу маску. Часто ми це робимо для захисту себе в стресовій ситуації.

Ми можемо одягати маску вдома одну, на роботі – іншу, з дітьми чи колегами… ховати себе чи навпаки видавати за іншу людину.

Маска – це захисний механізм, під якою ми ховаємо щось дуже особливе. І якщо для когось притаманна лише одна маска, то у іншого їх може бути безліч лише протягом одного дня.

Чесна відповідь на запитання “Як ти?” є початком шляху до того, що є базовою цінністю ментального здоров’я – добробут людини і те, наскільки вона почуває себе щасливою!

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Комунікаційна кампанія «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоровʼя за ініціативою першої леді Олени Зеленської реалізується за підтримки проєкту USAID – US Agency for International Development «Розбудова стійкої системи громадського здоровʼя», який виконує організація Пакт.