Завершення навчання соціальному підприємництву

БФ «Карітас Полтава» у межах проєкту «Школа молодіжного та жіночого соціального підприємництва на Полтавщині» провели навчання соціальному підприємництву.

Завдяки цьому проєкту вдалося підвищити соціальну згуртованість між внутрішньо переміщеними особами та місцевим населенням приймаючих громад. Це було реалізовано через соціальні ініціативи.

А також:

✅Забезпечено умови інтеграції та самоорганізації ВПО.

✅ Для учасників та учасниць було розроблено тренінговий курс та проведено 5 тренінгів, 1 воркшоп, 1 екскурсію-презентацію з питань створення соціального бізнесу, успішних прикладів підприємництва, пітчинг ініціативу.

✅ У місцевого населення та ВПО сформовано практичні навички та підвищено знання з соціального підприємництва, бізнес-планування, залучення фінансування, обліку і звітності, маркетингу, користування онлайн – сервісами та платформами для започаткування підприємницької діяльності.;

✅ До тренінгів та навчальних занять долучилися 50 осіб з числа ВПО та вразливого місцевого населення з цільових громад Полтавської області, переважно жінки та молодь.

«Карітас Полтава» розуміє важливість включення молоді та жінок у сферу соціального підприємництва, оскільки це може сприяти створенню нових робочих місць, підвищенню рівня соціальної відповідальності та покращенню якості життя в області.

ВІДЕО: БФ «Карітас Полтава»

Ініціативу «Школа молодіжного та жіночого соціального підприємництва на Полтавщині» впроваджує БФ «Карітас Полтава» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні»