Заповідник українського гончарства

Канікули з Карітас почалися з неймовірно надихаючої мандрівки до Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному!

У рамках нашого #EtnoDay підростаюче покоління дізналося про один з найдавніших видів українського ремесла, побачили як виглядають горна (пічі для випалювання керамічних виробів), насолодилися безліччю глиняних скульптур митців різних країн і епох, різного розміру (від кількох сантиметрів до майже десяти метрів!), відвідали оглядову вежу, етно-гойдалку і локацію біля озера.

Село Опішне давно завоювало славу як один із загальновизнаних центрів культурної самобутності нашого народу. Заснований 1986 року, Музей-заповідник нині володіє унікальною колекцією, що налічує понад 60 000 творів! Усі вони розміщені на величезній мальовничій території і несуть в собі історії від давніх давен до сучасності.

Ми впевнені, що щасливе майбутнє залежить від пізнання свого минулого, тому завжди радіємо, коли є можливість глибше ознайомити наших дітей і молодь з історією, культурою і традиціями нашого народу!