Культурна подорож у минуле

Вихованці Дитячого центру Карітас Полтава відвідали Полтавський літературно-меморіальний музей Володимира Короленка, де на них чекала захоплююча екскурсія садибою письменника. Діти дізналися багато цікавого про життя та творчість Володимира Короленка, який залишив значний слід в українській літературі та культурі.

Під час візиту діти переглянули фільм, присвячений видатному українцю, що дозволило їм зануритися в атмосферу тогочасної інтелігенції. Окрім цього, особливою частиною екскурсії стало чаювання у розкішному інтер’єрі будинку, що відображає побут еліти початку ХХ століття. Це був чудовий досвід для дітей, які через війну опинилися в складних життєвих обставинах, проте завдяки подібним ініціативам можуть відчути підтримку, культурно збагачуватися та відновлювати свій душевний стан.

Проєкт “Діти і війна: педагогічна та психологічна підтримка дітей та молоді, які постраждали від війни в Україні” спрямований на допомогу дітям, які переживають наслідки війни. Він надає не тільки освітню, але й психологічну підтримку, що дозволяє учасникам таких заходів краще справлятися з емоційними викликами.