На Полтавщині ВПО можуть отримати понад 16 тисяч гривень для оплати комунальних послуг

До кінця жовтня окремі категорії переселенців, які винаймають житло у Полтаві, можуть зареєструватися на отримання допомоги. Це виплати для компенсації оплати комунальних послуг, розповіла Суспільному соцпрацівниця благодійного фонду “Карітас Полтава” Ірина Кривобік.

По 16 тисяч 200 гривень на родину деяким переселенцям дають від благодійного фонду “Карітас Полтава”.

Ми приймаємо документи лише в оригіналі. З собою обов’язково мати паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, довідку внутрішньо переміщеної особи і рахунок з банку. Також додати можемо договір оренди і договір куплі-продажу від власника, так як це документ, який підтверджує фактичне проживання внутрішньо переміщеної особи”, – говорить соцпрацівниця благодійного фонду “Карітас Полтава” Анжеліка Киричко.

Фото: Суспільне Полтава

На Полтавщині такі заяви від переселенців, які винаймають житло, почали приймати від середини вересня, каже соцпрацівниця благодійного фонду “Карітас Полтава” Ірина Кривобік.

“У даній програмі взяло участь приблизно 7 718 осіб. На сьогодні уже 717 домогосподарств отримали кошти на відшкодування комунальних послуг”, – розповідає Ірина Кривобік.

Фото: Суспільне Полтава

За її словами, отримати таку допомогу можуть внутрішньо переміщені особи,які, зокрема, мають інвалідність, тяжке захворювання, багатодітні родини, вагітні жінки або матері з дітьми до трьох років, самотні люди, які старші за 60. А також ті, у кого середній дохід на одного члена сім’ї становить менше за 5 400 гривень, або ж хто втратив роботу через війну. Реєстрація триватиме до кінця жовтня.