Юридичне консультування

Одним із найбільш затребуваним бенефіціарами напрямів діяльності Карітас Полтава є юридичне консультування.

Зокрема, часто звертаються люди пенсійного віку, яким Пенсійним фондом України відмовлено у нарахуванні пенсії в зв’язку з відсутністю необхідного стажу, оскільки в документах, що підтверджують наявність такого стажу, наявні помилки. В такому випадку, правильним рішенням є підготовка заяви до суду про встановлення юридичного факту.

Також, частими є звернення щодо: оформлення пенсії за вислугу років; пільгової пенсії; протиправного нарахування пенсії в меншому розмірі та здійснення перерахунку; виплати пенсії за минулі періоди; нарахування пенсії особі, що здійснювала догляд за інвалідом; відновлення виплати пенсії особам, що перемістились з АР Крим.

Завдяки кваліфікованій безкоштовній допомозі наших юристів, внутрішньо переміщені особи похилого віку змогли відновити право на пенсійне забезпечення.

Якщо ви маєте аналогічні проблеми – звертайтеся на офіс Фонду за адресою: м. Полтава, вул. Пилипа Орлика, 20/1 або за телефоном: 0503464691