Тренінг для фахівців проекту SUPER

Члени команди проекту S.U.P.E.R. благодійного фонду Карітас Полтава взяли участь у дводенному тренінгу з напрямку допомоги людям похилого віку та людям з обмеженою мобільністю, що відбувся 7-8 серпня у м.Тернопіль за участі координатора проекту від Карітас Італія Франчески Сангалетті. Фахівці проекту познайомились з колегами з інших команд – Харкова та Кам’янського.

Впродовж двох днів сертифікованими тренерами проведено навчання з таких питань: “Психологічні аспекти старіння”. “Основи правильної комунікації з бенефіціаром”. “Догляд вдома: послуги, ведення документації, особливості надання соціальних послуг людям похилого віку та особам з інвалідністю, переадресація, виклики”. “Дискримінаційна термінологія в документах щодо осіб літнього і похилого віку”. “Потреби людей похилого віку та важкохворих”, “Базові навички довготривалого догляду”.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Теоретичне навчання було посилено практичним компонентом – представники команди мали змогу попрацювати на виїзді до бенефіціарів разом соціальними працівниками БФ «Карітас Тернопіль».

Інша група освоювала використання допоміжних засобів у догляді за бенефіціарами. Всі здобуті знання, вміння і навички є вкрай важливими для імплементації проекту. По завершенню заходу усі фахівці отримали сертифікати.