Івана Купала

Кожна нація має свої звичаї, традиції, обереги. Багата й наша держава символами-оберегами, які береже та передає від покоління до покоління. Наші предки вірили, що обереги дарують силу, захищають від зла та допомагають.

У структурі народної духовної культури української нації Зелені свята є одними з найбільших свят календарного року. Чи знаєте ви, чому у вінку на Івана Купала було 12 трав? Що таке “клечання”? Які цілющі властивості купальських трав?

Наші учасниці знають, адже відвідали етнографічне дійство на садибі Панаса Мирного «Магія зеленого літа». Вони дізналися про сутність свят та їх елементи від головної з русалок – Марени. Учасниці взяли участь у обрядових спільнодіях, а насамкінець створили унікальну прикрасу-оберіг.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Цей захід став для всіх учасниць не лише пізнавальним, але й духовно збагачуючим. Ми впевнені, що знання про традиції та обереги нашого народу допоможуть нам зберегти і примножити духовну спадщину, передаючи її наступним поколінням.

Карітас Полтава дякує всім учасницям за активну участь та інтерес до нашої культурної спадщини. Спільно ми створюємо атмосферу єдності, збагачуючи нашу духовну культуру.