Долаючи розломи для соціальної згуртованості у постраждалих від війни громадах

Мета: Сприяти соціальній згуртованості в українських громадах, які постраждали від конфлікту, шляхом психологічної стабілізації та трансформації конфліктів між ВПО та іншими постраждалими групами..
Донор : Catholic Relief Services

Психологічна підтримка: Бенефіціари отримують психологічну допомогу та навчаються ефективно боротися зі стресом, втратами та травмами, які вони пережили внаслідок війни.

Розвиток навичок та знань: Бенефіціари отримали можливість розвивати свої навички в різних сферах, таких як мистецтво, комунікація, лідерство, та робота в команді, за допомогою фасилітованих діалогів.

Зміцнення внутрішнього потенціалу: Бенефіціари були підтримані у розвитку свого особистісного потенціалу та знайшли нові можливості для самореалізації за рахунок грантового конкурсу в рамках проєкту.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Сприяння соціальній інтеграції: Проєкт сприяє інтеграції бенефіціарів в громаду та підвищенню рівня розуміння та підтримки соціальних потреб постраждалих від війни громад.

Створення мережі підтримки: Бенефіціарами за модерації психолога та фасилітатора проекту створюються групи взаємодопомоги, які допомагають їм підтримувати один одного та знаходити рішення спільних проблем

Публічні заходи та свідомість: Організація публічних заходів, таких як екскурсії та виставки, сприяла підвищенню свідомості громади щодо потреб та досягнень, також публічні заходи мали досить вагомий арт-терапевтичний вплив акцентований в тому числі і на сім’ї загиблих військовослужбовців.

Результат: проектом охоплено 5 територіальних громад Полтавської області, охоплено понад 500 осіб (групові та фасилітовані, а також публічні заходи), близько 100 бенефіціарів – отримали безкоштовні індивідуальні сесії  консультації з психологом.

Усі ці результати сприяли покращенню як психологічного, так і соціального становища бенефіціарів проєкту, сприяючи їхньому подальшому відновленню та інтеграції у суспільство під час та після війни.