Субнаціональна зустріч КПБЗІ Полтавського сабкластеру

Полтавський сабкластер провів зустріч партнерів КПБЗІ, розглянули огляд продовольчої безпеки та життєдіяльності населення Полтавської області у січні-лютому 2024 року.

FSLC IMO Наталя Панчишин представила результати щодо продовольчої безпеки та засобів існування в Полтавській області за січень-лютий 2024 року.

За цей період продовольчою допомогою було охоплено 25 171 унікальних бенефіціарів. Загалом 6 організацій, які звітують: Believe in Yourself (BiY), Shanti Volunteer Association (SVA, Товариство Червоного Хреста України (URCS), Всесвітня продовольча програма (WFP), Агентство технічного співробітництва та розвитку (ACTED). Засобами до існування було охоплено 262 унікальні особи, тут 5 партнерів, які звітують, включаючи Естонську раду біженців (ERC), Карітас України (CaritasUA) та Верховний комісара ООН у справах біженців (UNHCR).

На зустрічі були присутні представники НУО : Право на захист, Карітас Полтава, Світло надії, Центр адаптації переселенців «Зміст», Жіночий хаб 2.0, Divergent Woman, Центр підтримки Євгенії Космач, Діти Героїв, Handicap Int, Товариство Червоного Хреста України. Всі вони коротко представили свою діяльність з початку нового року. Вони також озвучили поточні програми та закликали до посиленої співпраці.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Також відбулися активні дискусії учасників щодо потреб регіону та вирішення питань щодо найбільш необхідних напрямів допомоги. Усі учасники зійшлися на думці, що з огляду на ракетні обстріли сусідньої Сумської області, вони готові до нової хвилі внутрішньо переміщених осіб та готові наполегливо працювати та бути надійним тилом.

Усі матеріали зустрічі доступні за посиланням [Кластерна зустріч 22 березня].