Юридична допомога

До БФ Карітас Полтава в рамках проєкту NIN “Гуманітарний захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні” за підтримки Caritas Österreich та Nachbar in Not, кожен має змогу звернутися за юридичною консультацією безкоштовно.

Днями до БФ Карітас Полтава за допомогою звернувся чоловік, який поскаржився, що з його карткового рахунку списано значну суму коштів в рахунок неіснуючого боргу.

В ході надання йому допомоги, було встановлено, що приватний виконавець на підставі виконавчого напису нотаріуса стягнув більше трьох тисяч гривень на погашення кредитної заборгованості на користь фінансової компанії.

Оскільки, чоловік ніколи не оформлював даного кредиту та не підписував фінансового договору, на виконання юридичної допомоги, в рамках даної справи БФ Карітас Полтава було підготовлено:

✅ заяву до поліції;

✅ запит до податкової на підтвердження відсутності в підписанта кредитного договору електронного підпису як такого, взагалі;

✅ позовну заяву до суду про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню;

✅ заяву про забезпечення позову, згідно якої здійснено термінове зупинення наступних стягнень на підставі виконавчого напису;

✅ заяву про звільнення позивача від сплати судового збору;

✅ позовну заяву до суду про повернення коштів, безпідставно стягнутих за виконавчим написом нотаріуса.

Наш юрист допоможе Вам вирішити такі питання: відновлення документів, захисту прав громадян, а також актуальних змін у законодавстві.