Заняття з арт-терапії

Напередодні 8 березня у Карітас Полтава відбулося одразу декілька майстер – класів для дітей, які вимушено переїхали до нашого міста з територій України, охоплених війною. У дитячому центрі для них провели заняття з арт-терапії.

Захід провели викладачі Карітас Полтава для старшої та молодших груп. Менш ніж за годину у кожного у руках була листівка до Міжнародного жіного дня. Як зазначили самі діти, це чудове вітання для їхніх мам.

Старша група виготовляла квіти та невеликі букети. Арт-терапія у всіх її проявах є дієвим методом психоемоційного відновлення як дітей, так і дорослих.

Робота з фарбами, олівцями, пластиліном, акрилом дає дітям змогу сублімувати усі страхи та подолати стрес.

Також арт-терапія це відмінний метод самопізнання, який допомагає через творчість зазирнути всередину себе, розкрити внутрішні сили, підвищити самооцінку та екологічно опрацювати безліч різноманітних запитів. Тому цей курс є корисним для різних вікових груп.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Цей проєкт створено завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії Foreign, Commonwealth & Development Office. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert, Optima Group і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.