День матері. Гримотерапія

Мама – найголовніше слово у житті кожної людини. До Дня Матері у Карітас Полтава провели арт – терапію (гримотерапія) мама + дитина.

У рамках проєкту NIN “Гуманітарний захист людей, які постраждали від конфлікту в Україні” за підтримки Caritas Austria та Nachbar in Not, у Карітас Полтава діє “Простір дружній до дитини”, який відвідують діти різних вікових категорій.

До Дня Матері вирішили провести арт-терапевтичне заняття – гримотерапію.

Ми часом можемо стати заручниками певного образу чи нав’язаної ролі, як актори, які мають прямий професійний обов’язок.

Гримотерапія розвиває вміння дослухатися до себе. Грим впливає на глибинні внутрішні процеси. Мета такої практики — не гарний малюнок, а промацування самоідентифікації, повна відмова від фальшивих ролей.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Тож завдяки цій методиці мама та дитина можуть зануритися у всесвіт один одного і знайти ще більше моментів для спільної діяльності та дозвілля.

Для дітей ця техніка захоплююча тим, що процес ігрового розкріпачення сприяє освоєнню невербальних способів спілкування. За допомогою гримотерапії діти знову вчаться довіряти навколишньому світу, один одному, стають своєрідними творцями.

Проведене парне гримування з мамами сприяло гармонізації дитячо-батьківських стосунків.

А головна перевага даного заходу в тому,що усе невдоволення собою в гримі обернулося для них не приводом для розладу, а позитивом та посмішками.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Зі святом дорогі та кохані матусі ❤️.