Екскурсія на сироварню

Карітас Полтава у межах проєкту «Школа молодіжного та жіночого соціального підприємництва на Полтавщині» відвідали сироварню сім’ї Блонських. Екскурсія на сироварню стала демонстрацією соціального підприємництва для учасників та учасниць навчання.

З початком війни сім’ї Олександра та Марини Блонських переїхали з Луганщини в село Вовнянка на Полтавщині. Там вони заснували ферму й виготовляють крафтові сири.

Аби розпочати власну справу родина скористалась програмами для переселенців. Одразу придбали обладнання для роботи та спеціальні меблі. Так створили виробничий цех і почали будувати льох для зберігання сирів.

Молоко для сирів купували в односельців, а потім вирішили й собі завезти кіз. Завдяки цьому родина почала контролювати якість молока й продукції, яку виготовляє. Олександр Блонський розповів, що нині у їхньому родинному господарстві є понад 80 голів, серед них є 42 дійні кози.

На екскурсії сім’я Блонських поділились повною історією створення сироварні з нашими учасниками/-цями навчання, тим самим надихнули їх до створення власного соціального підприємництва.

Ініціативу «Школа молодіжного та жіночого соціального підприємництва на Полтавщині» впроваджує БФ «Карітас Полтава» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».