«Модернізація колективних центрів». Перші результати

Завдяки співпраці з Caritas Luxembourg в рамках проєкту «Модернізація колективних центрів» проходять ремонтні роботи та облаштування місць колективного проживання! Мета проєкту – створення комфортних умов та забезпечення базових потреб ВПО, щоб в теплі та затишку вони дочекалися перемоги!

Значна кількість переселенців оселилися у помешканнях, які змогли надати органи місцевого самоврядування. Деякі з них покинуті, деякі надавалися тутешніми господарями, але загальний стан будинків, м’яко кажучи, незадовільний, адже зі старими дерев’яними вікнами, тонкими обшарпаними дверима та пічним опаленням не перезимуєш.

Восени у Карітас Полтава стартував проєкт, який передбачав модернізацію місць проживань ВПО, які опинилися у надскладних житлових умовах. Умови участі у цій програмі :

  1. Наявність категорії вразливості :
  • 1 та 2 групи інвалідності ;
  • Важкохворі ;
  • Вагітні, годуючі матері з дітками до 2 років ;
  • Багатодітні сім‘ї ;
  • Опікуни/самотні матері ;
  • Самотні люди похилого віку ( 60+) .

2. Наявність документа про право власності господаря, який надає помешкання ВПО або ж підтвердження від органів місцевого самоврядування, що ВПО проживають у покинутій будівлі, яка потребує негайного ремонту.

Після реєстрації у проєкті спеціалісти оцінюють стан будинку і складають кошторис.

Координатор проєкту Олександр Мошенець зазначає, що на даний момент охоплено 14 громад і зареєстровано понад 220 домогосподарств. Перші ремонтні роботи уже розпочаті.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Проєкт дійсний до кінця року, але штатні працівники даної програми уже зараз наголошують, що наразі надзвичайно велика кількість звернень домогосподарств, яким необхідно провести облаштування помешкання. Сподіваємося надати допомогу найнужденнішим.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Завдяки співпраці з Карітас Люксембург, Карітас Полтава реалізовує проєкт «Модернізація колективних центрів»

Детально у відео

Відео: Сусіпільне Полтава

Робимо добрі справи разом!