“Простір дружній до дитини”. Заняття із садівництва

Психологічна реабілітація дітей ВПО у “Карітас Полтава” триває. Цього тижня у дитячому центрі було проведено заняття “Зелена терапія” спрямоване на покращення ментального здоров’я та на освоєння основ садівництва. Кожен із дітей обрав рослину і посадив до горщика. Посаджені рослини забрали із собою, аби мати частинку любові та життя вдома.

Садівництво є своєрідним терапевтичним інструментом, адже приносить значний оздоровчий ефект, оскільки базується на спілкуванні з природою, спостереженні процесу вегетації рослин, догляду за ними, а також участі у груповій роботі.

Фото: БФ «Карітас Полтава»

Взаємодія із рослинами в приміщенні або на вулиці корисна для фізичного та психічного здоров’я, а надто для дітей, які безперестанно досліджують навколишній світ. Діти відчувають себе щасливіше і позитивніше в оточенні рослин, проводячи значний час з ними, можуть отримувати широкий спектр сприятливого психологічного впливу.

Цього тижня наші вихованці найменшої вікової категорії навчилися мистецтву садівництва і разом із нашими дівчатами саджали кімнатні рослини у свої нові домівки.

Фото: БФ «Карітас Полтава»

Дарувати життя – це велика відповідальність, але вони бездоганно впоралися із цим завданням. Діти відчували себе бадьорими і свіжими після того, як провели певний час за садівництвом. По завершенню заняття кожен із них забрав із собою горщик із посадженою рослиною.

Надзвичайно приємно знати, що повертаючись додому у дітей буде частинка нашої любові та життя.

Фото: БФ «Карітас Полтава»

Карітас, то любов!