Психологічна сесія “Втрата і горювання”

Україна стоїть перед випробуванням, яке змінило життя кожного громадянина країни. Війна, її наслідки та загибель рідних – це біль, який неможливо описати словами. Однак саме тим, хто втратив своїх близьких, важче за всіх. Вони переживають не лише фізичну втрату, але і велику психологічну травму.

Психологічна підтримка в такі моменти стає надзвичайно важливою та потрібною. Саме з метою надання цієї підтримки, 23 та 24 жовтня психолог БФ “Карітас Полтава” провів психологічну сесію “Втрата і горювання”. Ця зустріч була призначена для членів сімей загиблих, і вона відіграла надзвичайно важливу роль у процесі їхнього відновлення.

Під час сесії, учасники мали можливість поділитися своїми почуттями, переживаннями та страхами. Вони отримали емоційну підтримку від психолога та інших учасників сесії, що допомогло їм відчути себе менш самотніми у своєму горі. Психолог надавав рекомендації та сприяв процесу осмислення втрати, а також вчив, як повернутися до звичайного життя та зберігати спогади про своїх близьких.

Подібні сесії – це не лише можливість висловити свої емоції, але і шлях до зцілення та відновлення після важких втрат. Вони надають можливість побачити світло в кінці тунелю та відновити внутрішню рівновагу.

БФ “Карітас Полтава” працює над тим, щоб бути підтримкою для тих, хто пережив важку втрату. Ми віримо, що разом ми можемо допомогти цим сім’ям повернутися до нормального життя та знайти сенс після втрати. Наша робота – це важлива ланка в процесі відновлення та підтримки тих, кому це найбільше потрібно.