Підводимо підсумки проєкту. Презентуємо досягнення

Завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні, що  реалізується Crown Agents у межах фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії Foreign, Commonwealth & Development Office впродовж чотирьох місяців благодійний фонд Карітас Полтава реалізовував проєкт “Соціально-психологічна та правова допомога ВПО у Полтавській області”, метою якого було надання юридичних консультацій, зміцнення правової обізнаності населення, а також покращення психоемоційного стану, як ВПО, так і місцевих мешканців.

Отримані кошти дозволили зміцнити організаційну спроможність Фонду та підвищити якість надання соціальних послуг постраждалим внаслідок війни особам.

Через військові дії в Україні мільйони дорослих і дітей покинули власні домівки. Від початку російського вторгнення у Полтавській громаді оселилося понад 50 тис. внутрішньо переміщених осіб, значна кількість яких потребувала не лише гуманітарної, а і юридичної, психологічної і соціальної допомоги та допомоги в інтеграції у нову громаду.

Психологічна допомога

Дитячий простір «Карітас Полтава» був забезпечений новою технікою і меблями, що дало змогу дітям із сімей ВПО та із вразливих полтавських сімей отримати різнопланову соціально-психологічну підтримку. Близько 150 осіб пройшли повну психологічну терапію, взяли участь у тренінгах, арт-терапевтичних заняттях,  відвідали індивідуальні консультації психолога на базі Карітас Полтава та змогли покращити своє ментальне здоров’я.

Усі приміщення по роботі із дітьми були укомплектовані усім необхідним для занять відповідно до стандартів та комфортного перебування дітей у будівлі фонду.

Юридична допомога

У деяких переселенців гостро поставало питання вирішення фінансових та майнових проблем. Понад 100 жінок і чоловіків ВПО отримали якісну юридичну допомогу та супровід від працівників благодійного фонду, що посприяло захисту і просуванню їх законних інтересів та прав.

Працівники фонду завдяки наданому гранту мали можливість працювати, використовуючи сучасні техніку, меблі та були повністю забезпечені канцелярськими та іншими матеріалами для роботи.

Підготовка персоналу з надання першої домедичної допомоги

Повномасштабна війна зумовлює необхідність володіння навичками із надання якісної домедичної допомоги. Завдяки наданому гранту було отримано засоби і знання для надання першої домедичної допомоги персоналу і бенефіціарам у разі настання небезпечних ситуацій. Понад 30 осіб персоналу пройшли тренінг та змогли підвищити рівень обізнаності у сфері медичної допомоги.

ДЯКУЄМО нашим партнерам за плідну співпрацю!
Віримо, що РАЗОМ ми не тільки зможемо продовжити започатковані в рамках проєкту ініціативи, а і надамо їм новий темп розвитку, поширивши їх в інші громади області.