Розвиток опорних пунктів допомоги дітям ВПО на Полтавщині

Карітас Полтава за підтримки Української освітньої платформи здійснює проєкт “Caritas4You: створення стаціонарних опорних пунктів допомоги дітям ВПО в громадах Полтавської області”.

Метою даного проєкту є покращення психоемоційного стану дітей ВПО, вразливих дітей Коломацької та Скороходівської територіальних громад, допомога у подоланні стресу і психологічних травм, адаптації до змін, нових умов життя, збереженні ментального здоров’я шляхом облаштування опорних пунктів психосоціальної підтримки дітей та проведення різноманітних заходів.

Впродовж вересня – грудня 2023р. у Коломацької та Скороходівській територіальних громадах облаштовано 2 простори «Caritas4You» відповідним обладнанням, меблями, інструментами та матеріалами.

На базі просторів на регулярній основі проводяться заняття й психосоціальна терапія із дітками 6-16 років з числа ВПО, з неповних сімей, малозабезпечених сімей, сімей СЖО.

Як результат, 270 хлопчиків і дівчаток із сімей ВПО, малозабезпечених сімей, неповних сімей, що проживають у Коломацькій і Скороходівській громадах, покращили свій психо-емоційний стан, зміцнили ментальне здоров’я, набули соціально-інтеграційних навичок та нових знань, адаптувалися до нових життєвих умов.