Спільна оцінка потреб за участі громади (PRA).

У рамках проєкту “Багатогалузева допомога постраждалим від війни в Україні” команда Карітас Полтава провела захід у Кременчуцькій ТГ на тему “Спільна оцінка за участі громад (PRA)”. Захід був спрямований на активну залученість громади до процесу прийняття рішень, що дозволило учасникам краще зрозуміти власні потреби та можливості розвитку.

Окрім ознайомлення з методологією PRA, ми разом з учасниками виконали практичну вправу з побудови рейтингу достатку громади за допомогою пропорційного складання. Це допомогло наочно визначити, які ресурси громада вже має, а які потребують додаткового залучення. Такий підхід сприяє не лише прозорості процесу, але й зміцненню довіри серед жителів громади. У результаті цього заходу громада змогла краще оцінити свої можливості та розробити план дій для подальшого стійкого розвитку.

Проєкт “Багатогалузева допомога постраждалим від війни в Україні” реалізується Карітас України та Карітас Полтава за підтримки американського народу. Ми глибоко вдячні за цю допомогу, яка дозволяє нам продовжувати надавати важливу підтримку громадам, які постраждали від війни, та працювати над їхнім відновленням і розвитком.

Дякуємо всім, хто приєднується до нашої місії допомоги та підтримки!