У Карітас Полтава запрацювала дитяча футбольна секція

Війна не повинна забирати дитинство! У рамках проєкту “Діти та війна” у Карітас Полтава розпочато роботу секції з футболу для дітей віком 6-9 та 10-13 років.

У дитячому центрі Карітас Полтава відкрили футбольну секцію для дітей ВПО. Попередньо кожен охочий переселенець та місцевий міг зареєструвати дитину на її відвідування. Заняття проводяться безкоштовно у рамках проєкту “Діти та війна” 4 рази на тиждень і тривають від 1 до 2 годин.

Наразі групи дітей уже сформовані і хтось вже починає вивчати для себе футбол з нуля, а хтось продовжує розвивати навички, набуті вдома до війни.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Менших спортсменів сильно не розминають, тренують в ігровій формі, аби не втратили інтерес до футболу і заохочуть щедрими винагородами за виконання вправ. Легка пробіжка, аби розім’яти м’язи, проходження челенджів і теоретична частина, де тренер розповідає про всі аспекти і тонкощі спортивної гри.

У старшої групи заняття проводиться дещо інакше – повноцінна розминка, вправи на координацію та техніку : відпрацьовують голи, паси, повороти, тримання м’яча. У кінці грають у футбола, аби побачити прогрес, поведінку суперників і відчути азарт.

Тренер переконаний, що, якщо дитина не пропускатиме занять, регулярно займатиметься і має хист, то має усі шанси на подальше навчання у спеціалізованих футбольних клубах.

Спостерігають за маленькими футболістами і батьки, які приходять, щоб підтримати всі здобутки своїх дітей. Кажуть, що заняттями задоволені і вони, і діти. Від тренування у них лише позитивні враження.

Групи між собою здружилися, тут грають і дівчата, і хлопці, розбіжностей не виникає. Усі намагаються допомогти одне одному в опануванні нових навичок.

Як тренуються спортсмени дивіться у нашому відео :

ВІДЕО: БФ «Карітас Полтава»

Робимо дітей щасливими – нові знайомста, нові виклики, змагання та головне підтримка спортивного та здорового способу життя.

❤️ Карітас дітям!