Історичний велоквест

Молодь проєкту “Діти та війна” долучилася до Європейського тижня мобільності та квестували Полтавою “У пошуках скарбу Мазепи”.

“У пошуках скарбу Мазепи” – саме так називався захоплюючий квест, в якому молодь мала можливість поєднати велосипедну мандрівку з вивченням історії рідного краю та архітектурних перлин. На шляху вони мали завдання орієнтуватися за картою, прокладати екологічно чистий маршрут містом та, звісно ж, шукати давній скарб. Але головне, що ця подорож надихала їх вивчати історію та архітектуру з веселощами і в компанії креативного історика.

Однією з важливих цілей даного заходу була інтеграція внутрішньо переміщених осіб, молоді, яка потрапила у складну ситуацію через війну. Долучення їх до цікавих історичних подій, пов’язаних із Полтавою, мало на меті не лише навчання, але й підтримку та почуття належності до рідного краю.

Цей захід став чудовим прикладом того, як можна поєднати навчання, активний спосіб життя та допомогу тим, хто цього потребує. Молодь зрозуміла важливість вивчення історії свого краю, адже це дає можливість зрозуміти свої корені та цінності. Ми пишаємось цими молодими дослідниками та їхньою відданістю!

ВІДЕО: БФ «Карітас Полтава»