“Простір дружній до дитини”. Тренінг для батьків наших учнів.

Нещодавно у “Карітас Полтава” в рамках проєкту “Простір дружній до дитини” відбувся тренінг для батьків наших учнів. Основна тема лекції : “Запобігання випадкам самогубства”.

Традиційно 10 вересня відзначається у всьому світі як день запобігання самогубствам. Головна ціль цієї міжнародної дати – підвищити обізнаність людей про значення самогубств як глобальної моральної проблеми і поліпшити знання про те, як можна запобігти суїциду.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Нерідко трапляється, що тяжкі життєві обставини доводять людей до думок про самогубство, коли здається, що все втрачено і повернення до нормального життя вважається недосяжною метою.

Після 24 лютого багато, хто опинився у надскладних ситуаціях : хтось пережив окупацію, хтось змушений був покинути рідну домівку, хтось втратив близьких.

Фахівці “Карітас Полтава” активно займаються поліпшенням психологічного стану дітей у рамках проєкту “Простір дружній до дитини”, проводячи різноманітні розвиваючі заняття, індивідуальні бесіди та розважаючі ігри.

Батьки наших учнів без вийнятку потребують емоційної підтримки та додаткових знань у даній темі, саме тому їх було запрошено на тренінг до “Карітас Полтава”, де відбулася змістовна лекція на, якій розглянули питання як розпізнати, що ваші близькі в небезпеці, як допомогти й чого точно не варто говорити людині, що має суїцидальні наміри. Також виявили шляхи подолання життєвих труднощів.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»
ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Проект реалізовується під егідою:
«Підвищення спроможності ОГС соціальної сфери України» (EU4CSOs) за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізує БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Її зміст є виключною відповідальністю суб-грантера проекту «Підвищення спроможності ОГС соціальної сфери України» (EU4CSOs) БО «БФ «Карітас Полтава» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.