Старт проєкту “Компенсація вартості комунальних послуг для ВПО”

Раді оголосити про початок нового проєкту “Компенсація вартості комунальних послуг для ВПО”. Програма передбачає отримання коштів в сумі 16 200 грн на родину для оплати комунальних послуг на опалювальний період 2022/2023 рр.

Безліч переселенців винаймають житло на Полтавщині і сплачують комунальні послуги ( електроенергію, воду, газ), оскільки зима близько і споживання ресурсів для обігріву значно збільшується, а опалювальний період наближається дуже стрімко, ми розуміємо, що внутрішньо переміщені особи гостро потребуть фінансової підтримки.

Головною умовою компенсації комунальних послуг є договір оренди або квитанція (оплати за комунальні послуги), де буде вказана адреса, яка буде співпадати із довідкою ВПО. Подати документи на отримання компенсації за комунальні послуги від благодійного фонду “Карітас Полтава” внутрішьно переміщені особи можуть у головному офісі м. Полтава за адресою вул. Пилипа Орлика 20\1.

Протягом п’яти місяців вони отримають по 16 200 гривень. Ці гроші надійдуть двома виплатами, перші 8100 надійдуть одразу ж після реєстрації, а інші 8100 після трьох місяців.

Отримати таку допомогу можуть внутрішньо переміщені особи, які мають категорію вразливості :
– інвалідність ;
– тяжке захворювання ;
– багатодітні родини ;
– вагітні жінки або матері з дітьми до 3-х років ;
– самотні люди, яким більше за 60 років.

А також ті, у кого середній дохід на одного члена сім’ї становить менше 5 400 гривень, або ж хто втратив через війну роботу.

Документи які необхідно мати з собою:

  • паспорт
  • ідентифікаційний код
  • довідка ВПО
  • підтвердження даної категорії
  • договір оренди або квитанції про оплату комунальних послуг.

Реєстрація уже почалася у Білицькій громаді!

Більше деталей у відеоролику.