Музей сучасного гончарного мистецтва

Зовсім недавно випускники нашого проєкту “Простір дружній до дитини” завітали до Національного музею українського гончарства, що розташований в Опішні. У садибі-музею дітям провели екскурсію та запропонували взяти участь у майстер – класі з ліплення іграшок та роботи за гончарним кругом.

Протягом трьох місяців діти ВПО відвідували заняття у дитячому центрі “Карітас Полтава”, де проводилися різноманітні конкурси, танці, співи, уроки акторської майстерності та багато іншого. Ми намагалися зробити якнайбільше розмаїття для наших дітлахів, аби кожен з них знайшов своє улюблене заняття або просто відпочив і розважився у товаристві однолітків. Літо справді виявилося насиченим та сповненим щирих емоцій не тільки дітей, а і їх батьків.

Завершення проєкту вирішили відзначити подорожжю до музею сучасного гончарного мистецтва, який відомий не тільки в Україні, а і поза її межами. Заклад є майданчиком для цікавих виставок, тут зберігається понад 55 000 зразків глиняних виробів із усіх куточків країни, діти мали змогу познайомитися з деякими із них. Працівники музею провели батькам та дітям екскурсію садибою та залучили спробувати себе у ролі гончарів.

Одна з мам наших випускників зазначає, що після відвідування занять, гончарне мистецтво стало хобі для її сина і, що всі відвідувачі залишилися у захваті від “Карітас Полтава”. Ми надзвичайно дякуємо дітям та батькам за їх довіру, любов та щирість. І нам щоразу важко розлучатися з кожним вихованцем, але віра в те, що ви повернетесь додому і будете нас згадувати не може не тішити.

Карітас – це любов.