Облаштування колективних центрів Полтавської області

Облаштування колективних центрів для ВПО у Полтавській області (кухні, ванні кімнати, туалети, побутові блоки, дитячі простори), щоб умови проживання в них забезпечували базові потреби людини.

Надання психо-соціальної допомоги на базі колективних центрів для дорослих і дітей ВПО та людей, які проживають у місцях проекту.

В рамках проекту були облаштовані колективні центри для ВПО у Полтавській області :

  • м. Кременчук
  • с. Качанове
  • с. Сухорабівка
  • с. Лютенські Будища
  • с. Бірки
  • с. Коломацьке
  • с. Василівка
  • с. Микільське
  • с.Головач

Для оснащення цих центрів придбано побутову техніку, меблі, будматеріали. Було відремонтовано санвузли та встановлено сантехнічне обладнання. Закуплено меблі, обладнання та матеріали для облаштування дитячих просторів та позакласної роботи з дітьми.

ВІДЕО: БФ «Карітас Полтава»

У цих локаціях психолог Карітасу Полтава надає індивідуальні консультації згідно з графіком візитів. Заходи проводяться з дорослими та дітьми ВПО і місцевим населенням, як на території колективних центрів, так і в місті Полтава. Для дітей також проводяться творчі майстер-класи, спортивні заняття та розважальні заходи.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»
ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Облаштовано дитячий простір в колективному центрі для ВПО м. Кременчука, де проживає понад 50 дітей ВПО. Тут постійно працює аніматор, а психолог надає консультації за розкладом.

Психосоціальна допомога була надана на базі центрів колективного проживання для 320 ВПО та людей, які проживають на території проекту (в середньому не менше 5 сеансів на особу).
Надано психосоціальну допомогу та сесії підтримки та інтеграції на основі ПТД для понад 300 дітей ВПО та дітей, які постійно проживають на території проекту у стресовому стані.

ВІДЕО: БФ «Карітас Полтава»

Придбано 4 генератори для забезпечення доступу ВПО до електроприладів під час відключення електроенергії.

Нині колективні центри забезпечені необхідною побутовою технікою, ліжками, матрацами, меблями. А також виконані ремонтні та оздоблювальні роботи сантехнічних вузлів , душових, пральних зон та дитячих просторів.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Всі поліпшення надають змогу ВПО та їх діткам перебувати у комфортних та теплих умовах проживання.

Реалізація проекту дозволила надати допомогу дорослим і дітям ВПО, покращити їх можливості забезпечувати свої базові гендерно орієнтовані потреби за рахунок облаштування приміщень, де вони тимчасово проживають у зв’язку з втратою власного житла та переселення з окупованої території. Вразливі діти та сім’ї отримали психосоціальну підтримку для подолання стресу і травми, викликаних війною.

ВІДЕО: Суспільне Полтава

На Полтавщині функціонують 244 центри колективного проживання, в яких зараз перебувають тисячі переселенців, які виїхали з окупованих територій і не мають куди повертатися. Їх розселення або створення належних умов для колективного проживання потребує реалізації подібних проектів в інших місцях.