Зустріч партнерів Продовольчого кластеру

На останній зустрічі сабкластера ми разом з партнерами обговорили різноманітні гуманітарні ініціативи, зокрема ті, які відбулись у листопаді 2023 року. Представлено числові показники та успіхи в роботі організацій, таких як ГО “Зміст” та ГО “Проліска”, які активно працюють у напрямку економічної адаптації ВПО та соціальної підтримки.

Огляд гуманітарних ініціатив: FSLC надав загальний огляд гуманітарних відгуків партнерів у листопаді 2023 року. Дискусії включали аналіз на рівні району та громади, а також визначення прогалин.

Продовольча допомога в жовтні 2023 року: 29,632 особи отримали загальну продовольчу допомогу, 300 людей отримали гарячі обіди. Забезпечили чотири організації: WFP (100% Life), Light of Hope (100% Life), Ukrainian Red Cross Society, та Caritas Ukraine (Caritas Poltava та Caritas Lubny).

Підтримка засобами до існування: За 2023 рік, 20,735 осіб отримали підтримку різними ініціативами. У жовтні ERC та Mercy Corp допомогли 34 особам сільськогосподарськими грантами та інструментами.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

На зустрічі також дізналися про цікаві проекти центру ГО “Зміст” та ГО “Проліска” які активно сприяють адаптації та інтеграції переміщених осіб в нашому регіоні.

Крім того, обговорили роль кластерної системи гуманітарних ініціатив та висловили важливі висновки щодо нагальних потреб нашої громади.

Висновки від Координатора FSL Sub-Cluster, Дарини Колісник:

  • Важливість профорієнтаційного навчання та надання засобів до існування для адаптації переселенців.
  • Підтримка у вивченні нових навичок, психологічна підтримка та соціальні ініціативи для успішної інтеграції.

Дякуємо всім учасникам за конструктивні діалоги та спільні зусилля на шляху до поліпшення життя наших співгромадян!