Вихованці дитячого центру “Карітас Полтава” відвідали притулок для тварин

Нещодавно вихованці дитячого центру у рамках проєкту “Освіта в надзвичайних ситуаціях” завітали до Відділу регулювання чисельності бездоглядних тварин. Дізналися про їх побут та життя, проблематику догляду та про подальше життя тварин в міському середовищі.

Разом із керівницею проєкту “Освіта в надзвичайних ситуаціях” Валерією Петько наші учні приїхали до закладу для безпритульних тварин м. Полтава, аби відвідати друзів наших менших.

Візит відбувся зовсім не випадково, адже виховання у “Карітас Полтава” базується на прищепленні любові до тварин та чуйного ставлення дітей до навколишнього середовища. До того ж, як відомо, тварини добре лікують стрес від негативних подій. Головні партнери у загоєнні психологічних ран – собаки. Ці тварини відомі своєю здатністю чуйно розпізнавати характер людини і зміни його настрою. Їх у притулку було найбільше.

ВІДЕО: БФ «Карітас Полтава»

Діти з великим задоволенням відгукнулися на цю ініціативу вчителів та активно підтримали її. Поїздка до притулку оживила їх, вони побачили, в яких умовах живуть собаки, з’ясували потреби притулку і довідалися, яким чином можна надалі допомагати тваринам.

Кожного дня з 10:00 – 12:00 можна вигуляти цуценя та приносити корм для собак і котів.

Їхній захват, щирі емоції та саму подорож можна побачити у відео.

Карітас – дітям!