Психологічна підтримка для батьків

В рамках проєкту “Простір дружній до дитини” у благодійному фонді здійснюється психологічна підтримка батьків дітей віком від 5 до 17 років.

Батьків часто непокоїть внутрішній стан дітей, особливо, коли вони змушені були стати внутрішньо переміщеними особами і змінити місце проживання. Хвилює питання чи зможе їхня дитина впоратися, чи буде їй на новому місці безпечно, чи не виникне труднощів у спілкуванні із новими знайомими.

У такому разі психологічний супровід може знадобитися і батькам, хоча вони і володіють знаннями, розуміють специфіку психіки власної дитини, і все-таки і в них виникають страхи.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Всі ці проблеми і навіть більше розбираються з дитячим психологом. А саме :

  • вікові кризи
  • психологічні проблеми
  • не розуміння свого чада.

Важливо зняти страхи, провести своєрідний лікнеп щодо стереотипів. Ми допомагаємо у цьому, проводячи спільні тренінги для батьків з навичок спілкування, розв’язання конфліктів, надання та отримання зворотного зв’язку.

Заняття з психологом проводяться у Карітасі Полтаві щоп’ятниці, відвідування довільне. Головне, щоб було комфортно. Попередньо оранізовуються зустрічі з жінками ВПО, які знаходяться в тривожному або критичному психологічному стані.

Здорова мама – здорова дитина!