Безкоштовна правова допомога для ВПО

В рамках проєкту «Житлова та фінансова допомога для вразливих домогосподарств в Україні» Карітас Полтава надає безкоштовну правову допомогу ВПО.

Кожен, хто має невирішені питання, або чиї права було порушено, може одержати юридичну консультацію, а також отримати послуги зі складання заяв, скарг та документів процесуального характеру.

Найчастіші звернення бенефіціарів, які розглядає наш юрист :

  1. Припинення чи відмова у виплаті державної грошової допомоги ВПО
  2. Припинення виплати одинокій мамі у зв’язку із звільненням з роботи чи соціальної стипендії у зв’язку із закінченням дії довідки МСЕК
  3. ВІдмова у виплаті малозабезпеченій та багатодітній родині
  4. Відмова у нарахуванні пенсії за відсутності трудової книжки чи наявними в ній помилками
  5. Зменшення до мінімальної виплати по безробіттю
  6. Відмова звільнення у зв’язку з перебуванням роботодавця закордоном
  7. ВІдмова у видачі свідоцтва про право на спадщину у зв’язку з пропуском відповідного строку.
ВІДЕО: БФ «Карітас Полтава»

Так, наприклад, юристом БФ Карітас Полтава було розглянуто звернення студента вишу, який отримав відмову навчального закладу у продовженні виплати соціальної стипендії, в зв’язку з закінченням строку встановлення інвалідності та дії довідки МСЕК.

Згідно чинного законодавства, у разі неможливості направлення осіб з інвалідністю на повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану, виплата призначеної соціальної стипендії продовжується на строк дії або скасування воєнного стану, але не більше ніж на шість місяців після його припинення або скасування.

Після відповідного письмового звернення нашим юристом до вищого навчального закладу з детальним описом чинного законодавства, проханням переглянути правомірність рішення щодо припинення нарахування стипендії, її виплату було продовжено на строк, передбачений Законодавством. Студент ВПО залишився дуже задоволений наданою йому допомогою.

Юридична консультація можлива:

🏢в офісі з 9:00 по 18:00 год. вул. Пилипа Орлика 20/1

☎️телефоном 050-346-46-91, чи Вайбером