Боротьба та підтримка: історія пані Галини

Пані Галина (1961 року народження, полтавчанка) є прикладом справжньої української незламної жінки, яка мала повноцінне життя, сім’ю (чоловіка та сина), роботу доки її не спіткала страшна хвороба.

Після завершення навчання та одруження в 90-х роках минулого століття, Галина Михайлівна працювала в Полтавському оборонному заводі “Знамя”, який був флагманом по виробництву військової техніки і в сьогоднішньому дні створив би неживий щит на фронті.

Оскільки в ті часи були суттєві затримки по виплаті заробітної плати, але потрібно було ростити дитину та закривати базові життєві потреби, пані Галина змушена була підробляти. Тому, у 1996 р вона влаштувалася на ринок й продавала кондитерські вироби. Враховуючи те, що жінка була достатньо тендітною, мала невеликий зріст та вагу, але змушена була носити тяжкі коробки з продуктами, її опорно-руховий апарат почав зазнавати змін через надмірне навантаження. Після повного обстеження та проведення МРТ було встановлено діагноз – кіста спинного мозку.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Дане захворювання повністю прикувало Галину Михайлівну до ліжка та позбавило здатності до самообслуговування.

В липні 2023 р., вона втратила чоловіка й залишилася одна. Постійне знерухомлення та перебування в ліжку призвело до утворення пролежнів в проекції попереково-крижової ділянки. Але почувши оголошення про можливість випозичення медичного обладнання в БФ “Карітас Полтава”, попри труднощі в користуванні телефоном (через оніміння та порушення чутливості), пані Галина зателефонувала по номеру гарячої лінії й попросила в користування протипролежневий матрац. Група по реалізації даного проєкту негайно відреагувала на запит Галини Михайлівни й завітала з візитом та необхідним обладнанням за місцем проживання.

Пані Галина з великою вдячністю прийняла вкрай необхідну допомогу та подякувала за попередню підтримку продуктовими та гігієнічними наборами її родини.

ВАЖЛИВО!!!

Для маломобільних людей із проблемами з опорно-руховим апаратом є можливість звернутися до БФ Карітас Полтава за адресою вул.П Орлика 20/1 й отримати консультацію і/або необхідне медичне обладнання в рамках проєкту.

Телефон для довідок: 0508887029