“Освіта в надзвичайних ситуаціях”. Готуємо вареники

В рамках проєкту “Освіта в надзвичайних ситуаціях” у “Карітас Полтава” відбулося заняття “Кулінарна майстерність” для дітей ВПО. Навчання проводилося у енергійному темпі, де діти готували традиційну українську страву – вареники з картоплею.

Напевно, не існує людини, яка була б проти, щоб поласувати варениками, особливо, якщо вони приготовлені в домашніх умовах і з легкої руки. Наші діти вчаться бути вправними господарями та вмілими кухарями. Отож, сьогодні їм розповіли про всі процеси приготування смачних вареників і поділилися основами гостинності.

Кожен з них на собі відчув усі складнощі під час замішування та розкатування тіста, усі тонкощі при виборі начинки та усю уважність та сконцентрованість при ліпці борошняних виробів.

Уже не вперше діти освоюють дорослі професії, знайомляться зі світом через практичні навички під час занять у “Карітас Полтава”.

Заняття “Кулінарна майстерня” включало в себе:

• Етикет
  • Сервірування столу
  • Приготування їжі.

Отож, малеча охоче слухала про правила споживання їжі та поведінку за столом, дізналася про основи сервірування обіднього столу : розташування столових та скляних приборів.

Наші вихованці найяскравіші сонечка!