Майстер-клас із надання невідкладної медичної допомоги

Представники організації Вартові життя, провели для працівників Карітас Полтава тренінг по зупинці масивних та немасивних кровотеч.

Повномасштабна війна, що триває в Україні, зумовлює необхідність володіння навичками із надання якісної домедичної допомоги.

Зважаючи на це, представники організації «Вартові життя», та особисто Варвянска Світлана, провели для працівників благодійного фонду “Карітас Полтава” тренінг з надання невідкладної медичної допомоги. Зокрема, була розглянута тема зупинки немасивних та масивних кровотеч.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Упродовж майстер-класу учасники освоїли теоретичну частину із визначення стану постраждалого, оцінки самої кровотечі та алгоритму дій по її зупинці. Ознайомилися із турнікетами різного виробництва, а також із методами їх використання.

Також розглянули зупинку кровотечі методом тиснучої пов’язки (ізраїльським бандажем) та мали змогу на практиці закріпити отримані знання, як на собі, так і на сторонніх.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Пам’ятаймо: вчасно надана допомога може врятувати не одне життя.

Цей проєкт створено завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії Foreign, Commonwealth & Development Office. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert, Optima Group і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.

Зміст публікації є інформаційним та не обов’язково відображає погляди Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert, Optima Group та Crown Agents in Ukraine.