Молодь Карітас Полтава

В Карітас Полтава особлива увага приділяється ініціативам молоді та соціальним молодіжним проєктам, які відіграють важливу роль у розвитку спільноти. Головною метою таких ініціатив є надання дітям можливості розширити свій горизонт у сфері особистої реалізації та внесення позитивних змін у своє місто, область чи країну.

Кожен соціальний проєкт, запропонований молоддю, відзначається небайдужістю до екології, благоустрою міста та підтримки вразливих категорій населення. Це своєрідна проява громадянської відповідальності та активної участі у вирішенні соціальних проблем.

Один із вражаючих прикладів такої ініціативи – проєкт “Діти і війна”, який був реалізований молоддю. Учасники проєкту вибрали категорію дітей, які потребують допомоги, та взялися за організацію благодійної діяльності. Вони зібрали подарунки, іграшки, книги та смаколики, підготували цікавий майстер-клас і відвідали прихисток для матерів та дітей.

Слоган “Не буває маленької допомоги” інспірує молодь на подальші дії. Кожен внесок у допомогу іншим – це крок до формування свідомого суспільства, де важливою стає культура взаємодопомоги. З маленьких добрих справ складається свідоме суспільство, і саме такі проєкти стають вагомим внеском у будівництво кращого завтра.