Оглядова екскурсія в Ботанічному саду

Проєкт “Діти і війна” по зернятку збирає серця і душі наших маленьких ВЕЛИКИХ українців. У рамках даного проєкту вихованці Карітас Полтава мали змогу відвідати науково-дослідний підрозділ Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка – ботанічний сад.

Ботанічний сад педуніверситету знаходиться у центрі Полтави і є одним із найприголомшливіших чудес природи із унікальними рослинами і оранжереєю, у якій цілий рік квітнуть теплолюбні рослини.

Як відомо, злиття із природою сприяє психологічному відновленню та розслабленню, що є необхідним для діток ВПО. Отож, завдяки проєкту Карітас Полтава “Діти та війна” вони прогулялися територією ботанічного саду та поповнили свої знання про дивовижний світ рослин разом з екскурсоводом.

Під скляним дахом оранжереї діти мали змогу ознайомитися із «полтавськими» тропіками та субтропіками. Тут представлена колекція рослин із засушливих районів Африки та Південної Америки. Численні кактуси з яскравими плодами та юкки серед кам’яних брил імітують пустелю, агави викликають зацікавленість зовнішнім виглядом і біологічними властивостями.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Варто зазначити, що збірка рослин постійно поповнюється новими видами, а відвідувачам навіть пропонується узяти паростки рослин та квітів.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Протягом усією екскурсії діти виявляли чималий інтерес до незвичної рослинності , із захватом слухали куратора, багато запитували, фотографувалися та жартували. Даний вид дозвілля припав їм до душі.

Карітас – дітям!