“Простір дружній до дитини”. Ресторанний етикет

Вихованці проєкту “Простір дружній до дитини” пройшли навчання з ресторанного етикету у дитячому центрі Карітас Полтава.

Етикет – це, перш за все, прояв гідності людини у взаєминах з оточуючими. Вишувані манери і вихованість є одним з головних трендів в освіті дітей, який ніколи не вийде з моди. У Карітас Полтава викладачі намагаються розвивати у дітях людяність, тактовність і моральність, отож знання про столовий етикет неабияк знадобиться їм у просуванні цих навичок. Етикет це цікаво.

Тому нещодавно для маленьких леді, що відвідують заняття у Карітас Полтава, провели майстер-клас з ресторанного етикету.

Основні принципи поведінки за столом, вони змогли відразу ж і застосувати на практиці.

Викладачі привели декілька прикладів сервірування столу та запропонували дітям спробувати самим освоїти цю навичку. Також менторка заходу розповіла про правила користування столовими приборами та скляним посудом.

Не забули і про поведінку, жести, усмішку і гарну поставу. Наголосили дітям і про перше правило етикету – не помічати помилки іншої людини. Це вважається некоректно. Обов’язково потрібно допомогти людині, якщо вона розгубилася.

Було цікаво, динамічно, весело, а головне з отриманням нових знаннь та навичок.

Проєкт реалізовано за підтримки Austrian Development Agency та Caritas Österreich.

Діти – це майбутнє кожної Нації.