“Простір дружній до дитини”. Ресторанний етикет

Вихованці проєкту “Простір дружній до дитини” пройшли навчання з ресторанного етикету у дитячому центрі Карітас Полтава.

Етикет – це, перш за все, прояв гідності людини у взаєминах з оточуючими. Вишувані манери і вихованість є одним з головних трендів в освіті дітей, який ніколи не вийде з моди. У Карітас Полтава викладачі намагаються розвивати у дітях людяність, тактовність і моральність, отож знання про столовий етикет неабияк знадобиться їм у просуванні цих навичок. Етикет це цікаво.

Тому нещодавно для маленьких леді, що відвідують заняття у Карітас Полтава, провели майстер-клас з ресторанного етикету.

Основні принципи поведінки за столом, вони змогли відразу ж і застосувати на практиці.

Викладачі привели декілька прикладів сервірування столу та запропонували дітям спробувати самим освоїти цю навичку. Також менторка заходу розповіла про правила користування столовими приборами та скляним посудом.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Не забули і про поведінку, жести, усмішку і гарну поставу. Наголосили дітям і про перше правило етикету – не помічати помилки іншої людини. Це вважається некоректно. Обов’язково потрібно допомогти людині, якщо вона розгубилася.

Було цікаво, динамічно, весело, а головне з отриманням нових знаннь та навичок.

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Проєкт реалізовано за підтримки Austrian Development Agency та Caritas Österreich.

Діти – це майбутнє кожної Нації.