“Освіта в надзвичайних ситуаціях”. Пряничні будинки

Факультатив “Кулінарна майстерість” набирає обертів до свят. Цього разу вихованці проєкту “Освіта в надзвичайних ситуаціях” разом з нашими викладачами виготовляли пряничні будиночки. Було красиво та смачно.

Ми переконані, що дитинство повинно бути радісним і солодким. Завдяки нашим постійним партнерам Street Child та Bright Kids Charity ми продовжуємо організовувати факультативні заняття для дітей, де навчаємо їх практичним та професійним навичкам.

Пряничні будиночки – це незмінний атрибут новорічно-різдвяних свят, який не так давно завітав до нас із Заходу. Наперодні Різдва вихованці дитячого центру Карітас Полтава вирішили грунтовно підготуватися до свята та виготовити духмяні ласощі.

Охочих взяти участь у виготовленні імбирних смаколиків виявилося багато, адже кожен хотів відчути себе митцем і створити унікальний пряниковий витвір.

Цікаво, що різновидів такого кондитерського виробу дуже багато. Деякі майстри намагаються відійти від класичного шаблону пряникового будиночка і спекти будиночок-копію відомого архітектурної будівлі. Наші діти вирішили, що за основу візьмуть чотири прямокутника – пряника для стін і чотири фігури для даху, а оздоблять кожен своїм візерунком.

Усі деталі будинку скріплювали між собою глазур’ю із білка та цукрової пудри. Найбільше часу зайняв процес декорування. Тут у нагоді став художній хист дітей, адже всі з дитинства люблять малювати, тож оздоблення імбирного виробу стало найприємнішою справою для них.

Готові пряничні будиночки виявилисяя не тільки апетитними, а і цікаво оздобленими, а головне – зробленими з душею. Унікальними їх зробила любов до кулінарного мистецтва та творчі натури наших дітей. Тепер у них залишиться смачний символ Різдва та позитивні емоції.

Наші діти наяйскравіші сонечка!

м. Полтава вул. Пилипа Орлика, 28