Тренінг з надання першої домедичної допомоги

У “Карітас Полтава” за участі громадської організації платформи сталого розвитку “Перспектива” був проведений тренінг з надання першої домедичної допомоги. Учасниками стали наші працівники та батьки наших вихованців.

Знання надання долікарської допомоги зараз актуально, як ніколи, адже від того, наскільки своєчасно і грамотно надано першу допомогу, багато в чому залежать результати подальшої невідкладної лікарської допомоги, подальшого лікування, а в ряді випадків і життя потерпілого

На тренінгу було мало медицини та багато навичок. Для того, щоб зробити серцево-легеневу реанімацію не потрібно мати вищу медицинську освіту, а потрібно знання основних принципів: куди і як натискати, з якою частотою повторювати і як відстежувати результати. І правда – це фізично важко. 

ФОТО: БФ «Карітас Полтава»
ФОТО: БФ «Карітас Полтава»

Протягом заняття учасники освоїли правила поведінки та порядок дій під час огляду постраждалого, навчилися застосовувати САТ-турнікет при кровотечах, накладати стискаючу пов’язку, виконувати серцево-легеневу реанімацію та інше.

Окрім теоретичної інформації, учасники тренінгу змогли також попрактикуватися у наданні першої домедичної допомоги.

Додамо, що подібні тренінги у стінах нашого закладу проводяться не вперше. Улітку була проведена подібна лекція для батьків та дітей ВПО. Після проходження, якої учасники навчилися діяти в надзвичайних ситуаціях і надавати невідкладну медичну допомогу при різних життєвозагрожуючих станах.

Дякуємо ГО Платформа сталого розвитку “Перспектива” за проведений тренінг з надання першої домедичної допомоги.

Сподіваємося, що не знадобиться, але рекомендуємо відвідувати схожі тренінги.