Факультатив з гончарного мистецтва

Психологічна реабілітація, це не тільки робота з психологом в кабінеті, це ще й техніки арт – терапії. Так у дитячому центрі Карітасу відбуваються заняття з ліплення глини.

Чи не найкращий із способів, щоб зняти м’язове напруження та здійснити розслабляючу дію є заняття з гончарством. Вчені запевняють, що ліплення розвиває дрібну моторику у дитини, що особливо важливо у процесі формування дитячої психіки.

Любов до даного ремесла дає можливість не тільки проявити наявні вміння, а й зануритися в найбільш захоплююче заняття — пізнання самого себе, своїх бажань та здібностей.

Процес навчання гончарству проходить в дружній атмосфері під керівництвом кваліфікованої майстрині Інни. Форма подачі її матеріалу не тільки пізнавальна, а й захоплююча: поєднання цікавої інформації і практичних експериментів робить навчання динамічним і не дає дітям нудьгувати під час занять. Симбіоз таких дій вражає великою продуктивністю і якістю наданих послуг.

Під час групового майстер-класу у дитини відпрацьовуються комунікативні навички, вона вчиться мистецтву спілкування з іншими дітьми і пізнає особливості командної роботи.

Завдяки міні – гранту проєкту «Підвищення спроможності ОГС соціальної сфери України» (EU4CSOs)” ми придбали матеріали та інструменти для гончарування. Тож тепер абсолютно усі діти мають змогу розкрити свій творчий потенціал.