60 родин ВПО знайшли новий будинок!

Завдяки програмі оренди житла від Карітас Полтава близько 60 родин ВПО, які проживали в колективних центрах (садочки, школи або гуртожитки) переїхали до затишних орендованих квартир (будинків).

З початком осені благодійний фонд “Карітас Полтава” грунтовно зайнявся житловим питанням внутрішньо переміщених осіб. Проєкти “Модернізація колективних центрів” та “Компенсація комунальних послуг були спрямовані на покращення умов проживання ВПО на нових місцях.

Одним із актуальних та нагальних запитів залишався пошук нового житла, адже значна кількість переселенців оселилася у колективних центрах ( дитячі садочки, школи, гуртожитки, санаторії, офісні приміщення), де були мінімальні зручності та недостатня кількість місця. Родини із 4-ох осіб з дітьми розміщувалися в одній малесенькій кімнаті з нестачею побутових речей. Спільна кухня, ванна кімната, яку потрібно ділити ще із значною кількістю людей, невелике спальне місце, усе це спричиняє чималий дискомфорт.

За допомогою проєкта оренди житла ВПО мали змогу з’їхати з колективного центру у комфортні орендовані квартири. Даним проєктом передбачено щомісячна оплата орендованої квартири протягом 6 місяців, оплата комунальних послуг та грошова допомога на кожного члена родини!

Близько 60 родин уже переїхали до нових помешкань та діляться своїми враженнями від участі у проєкті.

Відео: БФ «Карітас Полтава»

Якщо Ви теж проживаєте в школі/дитсадку/гуртожитку, зателефонуйте нам за телефоном 0664098201 або приходьте до нас за адресою м. Полтава, вул. Пилипа Орлика 20/1.