Екскурсія до пожежної частини

В наш неспокійний час дуже важливо бути підкованими в усіх сферах життєдіяльності з дитинства. Діти проєкту #NIN за підтримки Caritas Österreich та NACHBAR IN NOT відвідали Пожежно-технічну виставку головного управління МНС України.

Під час екскурсії юні відвідувачі мали можливість познайомитись з професією вогнеборця, історією створення пожежно-рятувальної служби, краще зрозуміти важливість та героїчність професії рятувальника.

Також їх ознайомили із правилами пожежної безпеки, способами гасіння пожеж та транспортом спеціального призначення.

Представник пожежної частини розповів як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей. Найбільше діти зосередилися на відвідинах гаража з технікою та устаткуванням, там вони фотографувалися поруч з технікою та мали змогу роздивитись костюми, в яких працюють пожежні.

Працівники Служби порятунку загострили увагу дітей на куточку наслідків пожеж, де кожен міг побачити до чого можуть призвести пустощі з вогнем, залишені вдома увімкнені електроприлади тощо. Саме біля цих експонатів рятувальники нагадали дітям основні правила пожежної безпеки.

Після побаченого і почутого кожна дитина глибше зрозуміє важливість і героїчність професії пожежника. Дякуємо співробітникам за цікаву та пізнавальну екскурсію!

Карітас – дітям!